User authentication failed (code 9) after installing updates

Post your questions about SoftEther VPN software here. Please answer questions if you can afford.
Post Reply
BARRY
Posts: 4
Joined: Sun Sep 10, 2017 11:53 pm

User authentication failed (code 9) after installing updates

Post by BARRY » Mon Sep 11, 2017 12:39 am

I have a server setup on windows 2012 which authenticates against a radius server. it's been working great, until today. I installed windows updates. suddenly all authentication attempts return User authentication failed (code 9). It also appears that it's not even attempting authentication against the radius server. I say this because I should see the attempt on the radius server, but now nothing. A test to the radius server with a test app is good.

I also have verified I can ping the radius server from the soft ether server.

any ideas?

thank you

BARRY
Posts: 4
Joined: Sun Sep 10, 2017 11:53 pm

Re: User authentication failed (code 9) after installing upd

Post by BARRY » Mon Sep 11, 2017 4:24 pm

bump

so much spam!

BARRY
Posts: 4
Joined: Sun Sep 10, 2017 11:53 pm

Re: User authentication failed (code 9) after installing upd

Post by BARRY » Mon Sep 11, 2017 8:50 pm

if anyone ever sees this, the issue was on the radius server. for some reason it could not reach the vpn server. but it could reach the box with the test app

thisjun
Posts: 2417
Joined: Mon Feb 24, 2014 11:03 am

Re: User authentication failed (code 9) after installing updates

Post by thisjun » Tue Oct 17, 2017 4:25 am

Did you configure Radius auth on the VPN client?

Post Reply