It is currently Thu Sep 21, 2017 7:35 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Sep 12, 2017 8:49 pm 

Joined: Tue Sep 12, 2017 8:33 pm
Posts: 2
Hi,

I have an issue and am wondering if its related to Softether. I had a VPN Server running on my Linux Server VM and, although I never used or specifically enabled the DDNS function of Softether, I believe it is somehow still running or there is a route I haven't found that is causing some problems. I am no longer running the VPN server on this VM (it has been moved to another VM on the same network). I am running Let's Encrypt on this server and many months ago, I had certificate renewals working fine. At this point, I cannot get it to renew as I am not receiving the correct response when the Certificate renewal is attempted. When I ping the domain name that is the actual internet domain needing renewed from the Linux VM, I receive a response from 'wan-ip' and in parenthesis it has the correct WAN IP Address from the ISP. When I attempt to renew the Certificate, it displays the response from the challenge is vpn6809xxxxx.softether.net, which I believe is Softether DDNS function, instead of the real domain name. This is, of course, running over port 443 to validate (which is port forwarded from this Internal IP to the internet). I need to know if there is something I can do to clear this or if there is something on Softether's side that could possible help to clear this record. I looked in the hosts file and found nothing related to the response 'wan-ip' from the ping. Lastly, only this machine responds with wan-ip on a ping, other machines on the same LAN respond properly to the ping (response is the real internet IP address as it should be and pining wan-ip does not resolve).

Any tips or help is greatly appreciated.

Thanks in advanced.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Sep 13, 2017 8:58 am 
Site Admin

Joined: Sat Mar 09, 2013 5:37 am
Posts: 800
I guess your TCP/443 port is forwarded to SoftEther VPN Server.
If you access the WAN IP address by a browser from internet, what do you see?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Sep 13, 2017 3:02 pm 

Joined: Tue Sep 12, 2017 8:33 pm
Posts: 2
cedar,

Thanks, that was indeed the issue, I had port forwarded 443 to the Softether VPN server (for no real reason) and instead it should've been going to the Let's Encrypt renewal machine. Once I changed that, it instantly fixed the problem. I think sometimes it takes a second pair of eyes to see something obvious.

Thanks again, I really appreciate it, this thread can be closed if needed.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Return to www.softether.org