help to configura a lan to lan l2 vpn

Post your questions about SoftEther VPN software here. Please answer questions if you can afford.
Post Reply
dan88
Posts: 3
Joined: Tue Oct 26, 2021 3:11 pm

help to configura a lan to lan l2 vpn

Post by dan88 » Tue Oct 26, 2021 3:22 pm

Hello,

Can i ask you all a quick help to configure a lan to lan vpn?

I try to describe the environment

site1 - I installed softether VPN server (Ubuntu) in a VMWare virtual machine with a single network card (it is configured in the desidered vlan in the VM settings). The network ip address is 192.168.1.2 and subnet 255.255.252.0

site2 - I installed a softether VPN bridge (ubuntu) in a VMWare virtual machine with a single network card also. the ip address is 192.168.2.2 and the subnet is 255.255.252.0

The VPN connection is enstablished but if i tried to ping an ip from site 1 to site 2 and vice-versa doesn't works.

Do you have suggestions?
Thank you so much

solo
Posts: 90
Joined: Sun Feb 14, 2021 10:31 am

Re: help to configura a lan to lan l2 vpn

Post by solo » Wed Oct 27, 2021 10:23 am

It is a known issue on Linux:
If you are using Linux or Solaris, you can communicate within the Virtual Hub (VPN) from the network adapter connected to by the local bridge to the LAN, but you can not communicate to the network adapter itself. This is a restriction imposed by the Linux kernel.
https://www.softether.org/4-docs/1-manu ... in_the_VPN.

dan88
Posts: 3
Joined: Tue Oct 26, 2021 3:11 pm

Re: help to configura a lan to lan l2 vpn

Post by dan88 » Wed Oct 27, 2021 10:38 am

So, the way is to use a second virtual network card to do this?

solo
Posts: 90
Joined: Sun Feb 14, 2021 10:31 am

Re: help to configura a lan to lan l2 vpn

Post by solo » Wed Oct 27, 2021 11:20 am

yes

dan88
Posts: 3
Joined: Tue Oct 26, 2021 3:11 pm

Re: help to configura a lan to lan l2 vpn

Post by dan88 » Wed Oct 27, 2021 3:29 pm

Thank you :-)

So if i add a second network card in the Server side, with ip address eg.192.168.1.3 and Bridge side with ip address 192.168.2.3 and i use this one i can bypass this issue.
Is it correct?
thx

Post Reply