Windows 10 L2TP Client Setup not working

Post your questions about SoftEther VPN software here. Please answer questions if you can afford.
Post Reply
sevpn
Posts: 8
Joined: Tue Oct 03, 2017 5:09 am

Windows 10 L2TP Client Setup not working

Post by sevpn » Tue Oct 03, 2017 5:16 am

Hello,

I've got a working installation of SoftEther VPN running on a remote server, and I've been able to successfully connect using the proprietary SoftEther Client for Windows, so I know the server is running correctly.

In the SoftEther server manager, I've allowed L2TP and set a pre-shared key.

On the client machine, I've followed all the directions here...
https://www.softether.org/4-docs/2-howt ... ient_Setup

...performing the equivalent settings for the Windows 10 VPN UI, including:
- ensuring the host IP is correct
- entering the correct user/password
- changing the adapter to use L2TP/IPSec and setting the pre-shared key

When I try to connect, it looks like Windows VPN client succesfully authenticates, but then it sits on "Connecting..." and never completes the connection. What's wrong?

sevpn
Posts: 8
Joined: Tue Oct 03, 2017 5:09 am

Re: Windows 10 L2TP Client Setup not working

Post by sevpn » Tue Oct 03, 2017 9:18 pm

Any ideas?

sevpn
Posts: 8
Joined: Tue Oct 03, 2017 5:09 am

Re: Windows 10 L2TP Client Setup not working

Post by sevpn » Fri Oct 06, 2017 4:55 am

Giving up on SoftEther for now.

raafat
Posts: 213
Joined: Fri Jul 03, 2015 2:21 pm

Re: Windows 10 L2TP Client Setup not working

Post by raafat » Sun Oct 15, 2017 10:17 am

What about checking the logs of your machine?

sevpn
Posts: 8
Joined: Tue Oct 03, 2017 5:09 am

Re: Windows 10 L2TP Client Setup not working

Post by sevpn » Sun Oct 15, 2017 4:50 pm

Yes, I looked. Nothing in the logs.

thisjun
Posts: 2454
Joined: Mon Feb 24, 2014 11:03 am

Re: Windows 10 L2TP Client Setup not working

Post by thisjun » Thu Oct 26, 2017 6:50 am

>In the SoftEther server manager, I've allowed L2TP and set a pre-shared key.

Please enable L2TP/IPSec not L2TP.

Did you configure port forwarding?

larasker
Posts: 1
Joined: Wed Jun 26, 2019 11:58 pm

Re: Windows 10 L2TP Client Setup not working

Post by larasker » Thu Jun 27, 2019 12:10 am

Hi, sevpn, it's been a long time since your post, but even so it seems important to me to translate the solution that I found to the same problem, in this way it helps other people to solve it as well. First of all you must open the following ports on your router:

5555, SoftEther Management
500, SoftEther L2TP / IPSec
1701, SoftEther L2TP / IPSec
4500, SoftEther L2TP / IPSec

Then you must open a command window (CMD) in administrator mode and enable the following record:

REG ADD HKLM \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ PolicyAgent / v AssumeUDPEncapsulationContextOnSendRule / t REG_DWORD / d 0x2 / f

Source: https://superuser.com/questions/1298513 ... ine-on-ios

Then, to create the connection of your client to your server I recommend the following video (duration 5 minutes):

https://www.youtube.com/watch?v=c0eqR0Q7e6I

Note that in the video the example is made with Windows 10, not with Windows 7 (in your link comes how to configure it with W7).

regards

Post Reply