Page 1 of 1

"Double" VPN with Softether?

Posted: Mon Jan 23, 2017 9:24 am
by sunxpert
Hi all,

I want to make a "double" VPN with Softether. The goal is to have entry node IP different from exit node IP. I have 2 VPS machines running. I have installed softeher on one of them and it works fine as a regular VPN. What do I do next? Does Cascading between VPN HUB and VPN Bridge solves my problem?

Another option I have in mind is setting up SOCKS server(shadowsocks?) on 2nd VPS and routing all traffic from 1st VPS to socks5 on 2nd, but I'm not sure how to accomplish that.

Please advice.

Regards.

Re: "Double" VPN with Softether?

Posted: Mon Jan 23, 2017 12:00 pm
by moatazelmasry
May I ask what are you trying to achieve exactly?

Re: "Double" VPN with Softether?

Posted: Mon Jan 23, 2017 12:23 pm
by sunxpert
moatazelmasry wrote:
> May I ask what are you trying to achieve exactly?

Multihop VPN connection. Where the entry point(where I connect) is different from exit node(my public IP).
So, like this

Client -> VPN1(IP1) ->VPN2(IP2) ->Internet

Hope that makes it clear.

Re: "Double" VPN with Softether?

Posted: Mon Jan 23, 2017 1:50 pm
by sunxpert
So far the solution I found is the following:

1. VPS1 and VPS2 both have SoftEther VPNs Servers running with SecureNAT(DHCP&NAT-T) enabled on both systems.
2. VPS2-->Cascade Connection-->VPS1.
3. VPS2 SecureNAT default gateway is set to VPS1's default gateway.

This way my entry node is VPS2 which is routed to VPS1 via default gateway setting.

Is is the proper way of setting things up?:) Doubt it.

Let me know what you think.

Re: "Double" VPN with Softether?

Posted: Wed Aug 07, 2019 10:51 am
by mask
sunxpert wrote:
Mon Jan 23, 2017 1:50 pm
So far the solution I found is the following:

1. VPS1 and VPS2 both have SoftEther VPNs Servers running with SecureNAT(DHCP&NAT-T) enabled on both systems.
2. VPS2-->Cascade Connection-->VPS1.
3. VPS2 SecureNAT default gateway is set to VPS1's default gateway.

This way my entry node is VPS2 which is routed to VPS1 via default gateway setting.
Did you succeed with this configuration?

Re: "Double" VPN with Softether?

Posted: Wed Aug 07, 2019 6:57 pm
by sky59
sunxpert wrote:
Mon Jan 23, 2017 12:23 pm
moatazelmasry wrote:
> May I ask what are you trying to achieve exactly?

Multihop VPN connection. Where the entry point(where I connect) is different from exit node(my public IP).
So, like this

Client -> VPN1(IP1) ->VPN2(IP2) ->Internet

Hope that makes it clear.
Where is the server for vpn?! What are vpn1 vpn2? Where do they connect? To which servers?